Tilat

Yhteystiedot

Keski-Suomen Opisto
Sirkanpolku 1
44200 Suolahti
puh. 010 841 5500
opisto[at]ksopisto.com

Laskutusosoite
Keski-Suomen Kansanopiston Kannatusyhdistys ry.
Sirkanpolku 1
44200 Suolahti
y-tunnus: 0208533-5

Henkilökunnan yhteystiedot

Keski-Suomen Opiston kampusalueen kartta

 

laatuopistot

kansanopistotfacebook_logo

Suolahtisali

Keski-Suomen Kansanopistot

Keski-Suomen Opiston alue koostuu viidestä rakennuksesta, joissa on monipuolinen tarjonta kurssi-, kokous- ja juhla- ja majoitustiloja.

Puutalo

Vuonna 1912 valmistunut Puutalo toimi vuoteen 1929 asti Keski-Suomen Kansanopiston ainoana rakennuksena. Yli 100-vuotiaalla Puutalolla on pitkä ja monipuolinen historia mm. kansanopiston asuin- ja opetuskäytössä. Sodan aikana se toimi myös sotasairaalana. Puutalo on peruskorjattu 1990-luvulla ja tänä päivänä se on edustava paikka sekä perhejuhlien että kokousten ja yritysjuhlien järjestämiseen. Puutalossa on tunnelmalliset kokoustilat Johtola, Johtajattaren kamari ja Sirkkojen kamari. Puutalossa on  luokkahuoneita sekä majoitustiloja. Viikonloppuisin Puutalon Juhlasalia voi vuokrata juhlatilaisuuksiin. 

Kivitalo

Kivitalo on rakennettu vuonna 1929 ja aina vuoteen 1948 asti se oli kaksikerroksinen, mutta tulipalon tuhotessa talon ylimmän osan, päätettiin remontin yhteydessä korottaa taloa vielä yhdellä kerroksella ja näin saatiin lisää tilaa. Kivitalo on peruskorjattu nykyiseen muotoonsa 1990-luvulla. Tänä päivänä Kivitalossa on useita luokkahuoneita, atk-luokat, opiston toimisto ja ruokasali , opettajien huoneet ja yläkerrassa 14 kahden hengen majoitushuonetta. Kellarikerroksessa on mm. pyykkitupa. Kivitalo yhdistyy viereiseen Mineriitti-rakennukseen alakerran yhdyskäytävän kautta.

Mineriitti

Mineriitti-rakennus on saanut nimensä sen alkuperäisestä mineriittipinnoitteesta. Rakennus on valmistunut vuonna 1961 ja se rakennettiin lisääntyneeseen majoitustarpeeseen. Mineritti on peruskorjattu myös 1990-luvulla. Tällä hetkellä Mineriitissä on 11 kpl kahden hengen huonetta ja niihin kuuluvat keittiö- ja oleskelutilat. Rakennuksessa on myös 2 kpl saunallista yksiötä ja 2 kpl saunallista kaksiota. Asuntoja vuokrataan säännöllisesti sekä yksityisille että yrityksille.

Tiilitalo

Tiilitalo rakennettiin opiskelija-asuntolaksi vuonna 1979. Talo on peruskorjattu vuonna 2002.

Luokka- ja kirjastorakennus ja Suolahtisali

Tiilitalon yhteyteen rakennettu luokka- ja kirjastorakennus on otettu käyttöön vuonna 1984. Kirjasto ja luokkahuoneet ovat samassa aulassa Suolahtisalin yhteydessä. Auditorio- konsertti- ja teatterisali Suolahtisali valmistui vuonna 1989.

Suolahtisali on Keski-Suomen Opiston ja Äänekosken kaupungin yhteiskäytössä. Keski-Suomen Opisto vastaa salin päiväkäytöstä ja kaupungin kulttuuritoimi ilta- ja viikonloppukäytöstä. Suolahtisalissa on 296 kiinteää istumapaikkaa ja lisätuolein sinne mahtuu jopa 500 henkilöä. Salissa on korkeatasoinen äänentoisto ja teatteritekninen laitteisto. Suolahtisalissa on korkeatasoinen akustiikka, jota on parannettu vuonna 2014. Saliin on saatavissa äänentoisto- ja kokoustekniikka. Salissa on myös tulkkauslaitteiden käyttövalmius, erillinen valvomo / ohjauskeskus ja videoneuvotteluyhteys.

Opiston pihapiirissä, Suojärven rannalla on myös rantasauna, joka on käytössä kesäkaudella. Rantasauna on peruskorjattu kesällä 2015.

Tilojen kuvia:

PUUTALO
Puutalon Juhlasali: 100 hlöä
Ruokasali Kapusta: 100 hlöä
Kapustan Kabinetti: 24 hlöä
Johtola: 15 hlöä
Johtolan sali: 5 – 10 hlöä
Sirkkojen kamari : 5 – 10 hlöä
Johtajattaren kamari: 10 hlöä

SUOLAHTISALI

Opiston pihapiiri
Majoitustilat

Ota yhteyttä niin annamme mielellämme tarjouksen toiveesi mukaan!

Yhteystiedot:

Keski-Suomen Opisto / Myyntipalvelu
Sirkanpolku 1, 44200 Suolahti
Puh 010 841 5500
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.