Nuva

Yhteystiedot

Keski-Suomen Opisto
Sirkanpolku 1
44200 Suolahti
puh. 010 841 5500
opisto[at]ksopisto.com

Laskutusosoite
Keski-Suomen Kansanopiston Kannatusyhdistys ry.
Sirkanpolku 1
44200 Suolahti
y-tunnus: 0208533-5

Henkilökunnan yhteystiedot

Keski-Suomen Opiston kampusalueen kartta

 

laatuopistot

kansanopistotfacebook_logo

Suolahtisali

Keski-Suomen Kansanopistot

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto on tarkoitettu sinulle, joka:

  • haluat tehdä ihmisläheistä työtä erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten parissa
  • olet kiinnostunut ohjauksesta ja kasvatuksesta ammattina
  • olet suorittanut peruskoulun tai lukion

Tutkinto antaa ammatilliset perusvalmiudet toimia ohjausalan monipuolisissa tehtävissä vaihtelevissa toimintaympäristöissä erilaisten ihmisten kanssa. Opiskelu ja alan työtehtävät edellyttävät psyykkistä kestävyyttä, tasapainoisuutta ja keskittymiskykyä. Työssä painottuu vastuullisuus ja oma-aloitteinen työote.

 

HAKEMINEN

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto siirtyy osaksi Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston POKEn koulutustarjontaa 1.1.2017. Kevään yhteishaussa nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto on hakukohteena Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Äänekoski Opinahjo.

Uudet ja jatkavat opiskelijat aloittavat opiskelun elokuussa 2017 Äänekoskella POKEn Opinahjon yksikössä. Opinahjontie 1, 44120 Äänekoski.

NUVA-KOULUTUKSEN ESITE

Yhteishaussa koulutukseen voivat hakea peruskoulun tai lukion suorittaneet. Mikäli sinulla on jo jokin ammatillinen tutkinto suoritettuna, voit suorittaa tutkinnon aikuiskoulutuksena (näyttötutkintoperustainen koulutus).

Valtakunnallinen ammatillisen koulutuksen yhteishaku ajalla 21.2. - 14.3.2017 osoitteessa www.opintopolku.fi. Soveltuvuuskokeet järjestetään 11.5.2017 Pohjoisen Keski-Suomen ammatiopistolla, osoitteessa  Opinahjontie 1,  44120 Äänekoski.

Pääsy- ja soveltuvuuskoe muodostuu hakijan aloitteellisuutta ja vastuullisuutta sekä sosiaallisuutta ja itsensä ilmaisemista mittaavista osista. Hyväksytystä pääsy- ja soveltuvuuskokeesta hakija saa 1-10 pistettä. Pisteet jakautuvat seuraavasti:

  • Aloitteellisuus ja vastuullisuus 0-5 p
  • Sosiaallisuus ja itsensä ilmaiseminen 0-5 p

1.1.2012 voimaan astuneen SORA-lainsäädännön (Ratkaisuja opiskelun soveltamattomuuteen) mukaan opiskelijaksi ei voida ottaa sellaista henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen. Lisäksi opiskeluun ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisen turvallisuutta koskevia vaatimuksia (32 §).

Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset

 

SISÄLTÖ

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinto (180 osp) on toisen asteen humanistisen ja kasvatusalan ammatillinen perustutkinto. Koulutuksen kesto on kolme vuotta, 180 osaamispistettä. Opiskelija, jolla on suoritettuna lukio tai ammattikorkeakouluopintoja voi suorittaa tutkinnon lyhyemmässä ajassa 2-2,5 vuodessa.

Opiskelussa yhdistyvät nuoriso- ja vapaa-aika-alan teoria ja käytäntö. Koulutuksen aikana tutustutaan sekä yksilöiden että ryhmien ohjaamiseen eri toimintaympäristöissä eri-ikäisten ja erilaisten ihmisten parissa. Keski-Suomen opistossa voit painottaa ohjauksen menetelmiä kulttuuriohjaukseen, liikunnanohjaukseen sekä luonto- ja elämystoimintaan.

Tutkinnon suorittaneet sijoittuvat esimerkiksi suunnittelu- ja ohjaustehtäviin nuorisotyössä, järjestöissä, kouluilla, vapaa-aika-alan eri sektoreilla ja yksityisissä yrityksissä. Koulutuksen antamista työelämävalmiuksista voi lukea lisää G6-opistojen tekemästä vuosina 2008-2012 valmistuneiden sijoittumiskyselystä.

Lisätiedot:

Koulutuspäällikkö Päivi Kaasinen,puh. 050 420 4369, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

KSO ESITTELY 2016 (pdf)

NUVA KOULUTUKSEN ESITTELY 2016 (pdf)