Lanukuva

Yhteystiedot

Keski-Suomen Opisto
Sirkanpolku 1
44200 Suolahti
puh. 010 841 5500
opisto[at]ksopisto.com

Laskutusosoite
Keski-Suomen Kansanopiston Kannatusyhdistys ry.
Sirkanpolku 1
44200 Suolahti
y-tunnus: 0208533-5

Henkilökunnan yhteystiedot

Keski-Suomen Opiston kampusalueen kartta

 

laatuopistot

kansanopistotfacebook_logo

Suolahtisali

Keski-Suomen Kansanopistot

Tällä hetkellä tutkintoon  ei järjestetä valmistavaa koulutusta. Tutkinto on mahdollista suorittaa suoraan työelämästä myös ilman valmistavaa koulutusta. Jos olet kiinnostunut suorittamaan pelkät tutkintotilaisuudet tai yksittäisiä tutkinnonosia, ota yhteyttä tutkinnosta vastaavaan opettajaan.

 

Koulutus on tarkoitettu sinulle

  • joka kohtaat työssäsi haasteellisia ohjattavia ja tarvitset työkaluja ja lisäosaamista erityisohjaukseen
  • jolla on alan perustutkinto tai muu soveltuva koulutus sekä vähintään kolme vuotta työkokemusta lasten ja nuorten parissa
  • arvioit terveydentilasi riittävän hyväksi ja sovellut alalle

Tutkinto antaa valmiuksia toimia vaativissa kasvatus-, ohjaus- ja organisointitehtävissä lapsi- ja nuorisotyössä. Erityisohjaajan toimintaympäristöjä voivat olla mm. päivähoito, lapsi- ja perhetyö, nuorisotyö, koulu, aamu- ja iltapäivätoiminta, laitokset ja sairaalat, kulttuuri- ja vapaa-ajantoiminta, erityisryhmien työpajat ja toimintakeskukset, kansalais- ja järjestötoiminta sekä alan yritykset.

 

1.1.2012 voimaan astuneen SORA-lainsäädännön (Ratkaisuja opiskelun soveltamattomuuteen) mukaan opiskelijaksi ei voida ottaa sellaista henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla

  • sellainen psyykkinen tai fyysinen sairaus tai vamma, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen kuten psykoottistasoinen oireilu tai vakavasti toimintakykyä laskeva masennus tai vakava sosiaalisten tilanteiden pelkotila
  • muu sairaus tai vamma, joka vaarantaa opiskelijan oman tai muiden käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistuvien tai niissä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee antaa pyydettäessä oppilaitokselle opiskelijaksi ottamisen edellyttämät terveydentilaansa koskevat tiedot.Opiskelijan tulee ilmoittaa myös aiemmasta opiskeluoikeuden peruuttamispäätöksestä. Koska opinnot edellyttävät työskentelemistä lasten parissa, rikostaustaote on toimitettava opintojen alkaessa.

 

Tutkinnon sisältö ja suorittaminen

Tutkinnon suorittaminen edellyttää kolmen pakollisen ja vähintään kahden valinnaisen tutkinnon osan suorittamista. Toisen valinnaisen tutkinnon osan on oltava joko osa 4 tai 5.

Pakolliset tutkinnon osat:

1. Ammatillinen toiminta lasten ja nuorten erityisohjauksessa
2. Yksilön ja yhteisön osallisuuden vahvistaminen
3. Kulttuurien moninaisuus ohjaustyössä

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi, joista toisen on oltava joko osa 4 tai 5)
4. Erityistä tukea tarvitsevien lasten ja heidän perheidensä ohjaus ja tukeminen
5. Erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja heidän perheidensä ohjaus ja tukeminen
6. Tutkinnon osa toisesta tutkinnosta
7. Yrittäjänä toimiminen

Suoritat tutkinnon osoittamalla ammattitaitosi tutkintotilaisuuksissa käytännön työssä. Tutkinnon suorittamisen tueksi laadit yhdessä ohjaavan opettajasi kanssa henkilökohtaisen suunnitelman, jossa myös aiemmin hankittu osaamisesi tunnistetaan.

 

Maksut

Näyttötutkintomaksu on 58 €, ja se peritään jokaiselta tutkinnon suorittajalta. Ilman valmistavaa koulutusta järjestettäviin tutkintotilaisuuksiin osallistuvilta tutkinnon suorittajilta peritään 400 euroa / tutkinnon osa.

Lisätietoja:

Mari Nurminen, 050 420 4372, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.